Co jste chtěli vědět o intenzivním kurzu češtiny (a báli jste se zeptat)

Na intenzivním kurzu strávíte čtrnáct dní (ale můžete pokračovat i déle) v malé skupince studentů, kteří mluví česky na stejné úrovni jako Vy. Denně zvládnete dvě lekce trvající 1,5 hodiny. Mezi lekcemi je pauza, abyste mohli doplnit vydanou energii, zajít si na kávu, nebo si s někým popovídat.

Intenzivní kurzy jsou vhodné pro ty, kteří si chtějí v krátkém čase upevnit  své dosavadní znalosti českého jazyka a rozšířit je o novou slovní zásobu, gramatiku i fráze pro komunikaci v nejrůznějších situacích. V intenzivním kurzu se nejen hodně naučíte, ale budete si také hodně hrát. Abyste se češtinu učili efektivní i zábavnou formou, používají lektorky Czech language training kromě textů, poslechu, videa nebo dialogů, také nejrůznější hry a scénky. Takže nudit se opravdu nebudete!

Na intenzivních kurzech se také můžete seznámit se spoustou zajímavých lidí. Naši studenti přicházejí z různých koutů světa. Ve skupině spolustudentů tak můžete narazit třeba na Francouzsku, Američana, Rusku, Portugalce, Australanku, Španěla nebo Tchajwanku.
Je zajímavé, když se v hodinách s našimi studenty bavíme o tom, co mají jednotlivé kultury společné a v čem se liší. Často máte pocit, jako byste cestovali po světě. Sbíráte nové informace o vzdálených zemích a přitom se učíte česky.
Dva týdny už jsou dostatečně dlouhá doba na to, aby se studenti vzájemně poznali. V intenzivních kurzech si proto lidé často nacházejí nové  přátele, sdílí s nimi zkušenosti z pobytu v Čechách, nebo jen tak společně zajdou na oběd. V hodinách panuje přátelská atmosféra, a tak se čas od času objeví na stole třeba krabice čokoládových sušenek. Naposledy takhle napekla skvělá Australanka Naomi – díkyJ!
Ale teď zpátky k výuce češtiny, o kterou nám jde v intenzivním kurzu především. Naše lektorky během výuky mluví téměř výhradně česky. Samozřejmě ne proto, že by neuměly anglicky – ale proto, aby Vaše studium češtiny bylo opravdu intenzivní.
Naši studenti jsou se svými pokroky v češtině velmi spokojení a často se i po skončení kurzu dál schází.
Věříme, že si kurzy češtiny u nás užijete stejně, jako si je užíváme my J
Těšíme se na shledanou!