Zápis a kurzy - čeština pro cizince

V Czech Language Training probíhá zápis na kurzy češtiny pro cizince každý měsíc. S tímto modelem jsme jako první v Praze začali již v roce 2002 a do dneška ho úspěšně používáme. Pokud jste úplný začátečník, stačí nám dát vědět, že máte o naše kurzy zájem ([email protected], +420 737 110 287, +420 222 713 270). My Vám vzápětí zašleme naši kompletní nabídku kurzů češtiny pro začátečníky. Pokud jste již někdy češtinu studovali, vyplňte náš on-line test http://www.czlt.cz/content/placement-test a my vám pošleme nabídku na kurzy Vaší úrovně. Kontaktovat nás můžete kdykoliv během měsíce, jsme flexibilní a najdeme Vám vhodný kurz kdykoliv.

Nabízíme kurzy standardní, intenzivní, víkendové a individuální. Standardní kurzy všech úrovní češtiny pro cizince probíhají dvakrát za týden buď v pondělí a ve středu, nebo v úterý a ve čtvrtek (2x90 minut). Můžete si vybrat ranní, nebo večerní kurz. Začínáme v 9.30, 11.30, 17.00 a 18.30. Platíte pouze na měsíc dopředu a na konci každého měsíce se můžete rozhodnout, zda budete následující měsíc pokračovat.
Intenzivní kurzy všech úrovní začínají dokonce každé dva týdny. Studuje se od pondělí do pátku buď ráno od 9.30 do 12.30, nebo odpoledne od 13.00 do 16.00. Na konci kurzu můžete pokračovat v navazujícím intenzivním kurzu, nebo přejít do některého z našich standardních, víkendových nebo individuálních kurzů.
Víkendové kurzy probíhají vždycky v neděli od 10.00 do 14.30, na základě poptávky poskytujeme různé úrovně skupin. Výuka v sobotních kurzech umožňuje všem, kdo jsou během týdne natolik vytížení, studovat češtinu pro cizince.

Individuální kurzy probíhají v našem studiu Czech Language Training, nebo u Vás. Jsou organizovány přesně na základě Vašich časových možností a na základě Vašich potřeb. Kurzy 121 jsou intenzivní, ale efektivní, celá výuka je přizpůsobena jen Vám. Napište nám svou představu o individuálním kurzu a my Vám zajistíme vhodného lektora / vhodnou lektorku.Na konci každého kurzu Vám můžeme nabídnout certifikát o absolvování kurzu.

Výukové materiály a výuka

K výuce používáme knihy uznávané autorky Lídy Holé. Pro nižší úroveň knihu New Czech Step by Step, pro úroveň B1 pokračování této knihy Česky krok za krokem II. http://www.czlt.cz/content/levels-lesson-contents-text-books   Jako doplňující materiály slouží knihy stejné autorky Čeština expres 1 a Čeština expres 2 a také adaptovaná četba, Malostranské povídky Jana Nerudy, Pražské legendy a Staré pověsti české a moravské.
Naši lektoři připravují pro výuku i speciální materiály. Studenti mohou pracovat s upravenými autentickými texty, poslouchat televizní zprávy a show, sledovat české filmy a učit se na českých písničkách. Pracujeme i s texty dialogického, skoro divadelního charakteru. Během výuky používáme moderní komunikační metody, audio-vizuální pomůcky i principy dramatu. Naše lekce probíhají v příjemném a přátelském prostředí. Klademe důraz na to, abyste se naučili česky komunikovat co nejrychleji a nejefektivněji, ale abyste se na našich hodinách i pobavili a příjemně odreagovali. K výuce používáme i různé obrazové materiály, karty, hry, stavebnice, „Aktivity“, „Černé historky“ aj. Speciální kapitolu tvoří naše výuka výslovnosti. Tento ojedinělý projekt je zaměřen na systematický rozvoj výslovnostních dovedností. Na individuálních lekcích s naší výslovnostní expertkou analyzujete výslovnostní chyby a společnými silami je odbouráváte. Na této konzultaci dostanete návod, trénink a domácí cvičení je již jen na Vás.

Akce CLT

Každý rok pořádáme náš tradiční Vánoční večírek. Neformální setkání studentů s lektory s ochutnávkou tradičních vánočních jídel a nápojů z celého světa. Během večera se studenti seznamují i s typickými vánočními tradicemi Čechů, vyplňují kvízy, hádají předměty spojené s Vánoci a rekonstruují české zvyky. Večírek tradičně končívá v pozdních ranních hodinách :)

V rámci Letní školy intenzivních kurzů pořádáme filmové večírky, které umožní studentům strávit společný čas i mimo kurz. Filmy jsou spojeny s jazykovými i neformálními aktivitami, filmy dabujeme, dohráváme, zjišťujeme významy slov, zlepšujeme porozumění a poslech. Filmové večírky jsou přizpůsobeny všem úrovním.

Nejlépe se čeština učí v hospodě, s tím jsme samozřejmě dobře seznámeni. Spontánní akce skupin, které chodí společně do hospody (a občas s sebou vezmou i naše lektory). Občas se malá hospoda stane i z naší učebny. Tyto akce podporujeme a považujeme je za součást výuky: )

Vybavení CLT

V Czech Language Training můžete trávit i svůj volný čas. V „Kavárně“ si můžete dát kávu nebo čaj, ve „Studovně“ můžete na našem laptopu pro studenty zkontrolovat své e-maily a zjistit důležité informace. V celém CLT je wi-fi připojení, můžete si tedy přinést svůj vlastní laptop a pracovat nebo studovat u nás.

Domů půjčujeme DVD s českými filmy, díky nim můžete poznat blíže českou kulturu a kultovní filmy, které zná každý Čech. Budete mít snadné téma ke konverzaci a proniknete Čechům hlouběji pod kůži.

V každé učebně máme počítač s projektorem, nebo televizí, který umožňuje využívat netradiční výukové materiály, v případě nejvyšší nouze může fungovat i jako online překladač.

Můžete poradit vašim českým známým, jak mluvit s cizinci česky.

http://girlinczechland.com/2012/09/26/jak-mluvit-cesky-s-cizinci-or-how-...